dijous, 24 de novembre del 2011

L'home i la terra. Llum i ombra

Edward Burtynsky
Centre d'Art Tecla Sala


Edward Burtynsky és un fotògraf canadenc que,des de fa més de trenta anys, treballa a la recerca de les transformacions produides per la intervenció humana en el paisatge.
L'exposició mostra una trentena d'imatges de gran format en les quals contrasta fortament la bellesa plàstica de les imatges amb la temàtica de les fotografies, sempre centrades en els efectes de l'acció humana sobre la natura. A través de les imatges podem copsar la geometria de les pedreres, o la plasticitat gairebé abstracta de les explotacions mineres, o la meravellosa gamma cromàtica dels residus.
En paraules del catàleg de l'exposició, "Burtynsky ens proposa fotografies inquietants que provoquen una certa incomoditat en l'espectador, testimonis impressionants d'una lluita èpica i devastadora amb la naturalesa que (...) tenen un misteriós atractiu que emociona per la seva força, la seva dimensió i la seva monumentalitat".
Una exposició breu però que convé no perdre's perquè no és gaire habitual en les nostres contrades poder gaudir de treballs fotogràfics d'aquesta categoria.
A l'exposició es projecta el documental "Manufactured Landscapes", que també podeu veure aquí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada