diumenge, 14 d’octubre del 2012

Campanades de boda

La Cubana
La Violeta, barcelonina, la noia de Can Rius, es casa amb en Vickram, un actor indi de Bollywood que va conèixer a Barcelona.
L'espectacle es divideix en dues parts; a la primera, d'estructura més teatral, es presenten les hores prèvies al casori. És una hora i mitja estrident, esbojarrada i vertiginosa, centrada en uns diàlegs que mantenen la línia més "teresinesca" de la companyia. 
A la segona part, durant la qual té lloc el casament, es dispara La Cubana en estat pur, i el públic esdevé, de cop i volta i gràcies a l'efecte màgic de centenars de pameles, convidat de la boda -de part de la núvia. Un enginyós muntatge dual entre l'escenari del teatre i una gegantina pantalla gegant, amb intervencions de la platea i l'inevitable participació del públic, fa que tot plegat acabi en una festa esbojarrada i divertida, que arrossega al riure més terapèutic. D'estètica xarona i desenvolupament de vegades barroer i, sobretot, previsible, res d'això és cap problema si hom sap què va a veure i es presta al joc: en aquest cas, la diversió està assegurada. A destacar les actuacions de Mont Plans i Annabel Totusaus, i la música de Joan Vives.

2 comentaris:

  1. M'encanta l'aire kitsch de La Cubana. I tenen una especial habilitat en la composició d'escenes. No l'he vist; a veure si m'hi acosto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, del kitsch en fan un dels pilars de la seva proposta, i ho dominen com pocs. Es un espectacle divertit i que elimina cabòries i fa baixar el colesterol.

      Elimina