dimarts, 4 de desembre del 2012

Un viatge de mil dimonis (i un parell d'àngels)

El Roto/ OPS/ Rábago
Centre d'Art Tecla Sala
Tres persones en una, com el misteri de la Santíssima Trinitat. Tres persones en una, però sempre un mateix discurs, un discurs compromès, un discurs contra la massificació, contra l'alienació, contra la repressió... Apunts surrealistes quan signa com a OPS, precisió periodística quan ho fa com El Roto, elaboració més filosòfica quan signa Rábago. 

Mala bava, però mala bava nascuda d'un profunda empatia cap els marginats, els desposseïts, donant veu als qui no en tenen. L'obra d'Andrés Rábago porta, de vegades, a recordar alguns dels malsons de Goya, o del Bosco. Tot el que té de críptic ho té també, paradoxalment, de pedagògic. 
L'exposició és una esplèndida producció del Centre d'Art Tecla Sala, i serveix per aprofundir en el coneixement d'una de les veus més lúcides i crítiques que podem trobar en el periodisme actual. Com s'explica al fulletó de l'exposició, es tracta d'una "de les firmes espanyoles més implicades en la reconstrucció d'una cohesió comunitària i en la reivincació del concepte de persona, acorralat pel concepre d'individu que la modernitat havia parit i establert". Del tot recomanable.

2 comentaris:

  1. Una exposició de visita obligada, d'un dels autors més incisius i crítics.

    I una bona ocasió per visitar l'Hospitalet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'exposició val molt la pena, i conèixer el Centre d'Art Tecla Sala, també. Val a dir que queda molt desavinent per anar-hi; s'hi ha d'anar expressament, difícilment t'hi trobes "tot passejant".

      Elimina