dimarts, 23 de juliol del 2013

Huellas XL

Jorge Pardo i l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics
Teatre Grec
Gran nit ahir, al Grec, gràcies a la valenta proposta de Jorge Pardo. Músic de frontera, el recentment designat com a millor músic de jazz d'Europa va passejar els seus aires barreja de jazz, de flamenc i ritmes cubans, de la buleria al tumbao, amb aires de Weather Report i de Chick Corea, presents als seu darrer treball, Huellas. Però ho va fer acompanyat ni més ni menys que per l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, reblant encara més el clau de la fussió. Sobre la base del contrabaix -Marco Boi- i la bateria i marimba de Marc Miralta, s'hi afegia el bloc flamenc encapçalat per la guitarra de Josemi Carmona, els palmeros, que també tocaven bongos i fins s'arrencaven a ballar i el cajón -i bateria-del Bandolero. A l'altre costat de l'escenari, la Big Band, molt ben dirigida per David Pastor -que a més va demostrar ser un bon trompetista-, una Big Band que va saber respondre molt bé a les dificultats rítmiques i de mètrica que la proposta de Pardo presenta. A tot això cal afegir-hi al polivalent Diego Guerrero, que tan aviat tocava la guitarra, com cantava o dirigia l'orquestra. 
Per la seva banda, Jorge Pardo va repartir temes entre flauta i saxo, i en cap moment va voler monopolitzar els focus, sinó que va saber repartir protagonisme entre la nombrosa tropa present a l'escenari. No només això, sinó que va fer sortir al Salao, cantaor de Sta Coloma, amb timbre de veu acamaronada, i a la cantant hindú Gayathri Kesavan, potser el moment més coix de la nit, no perquè la proposta no sigui bona, sinó perquè falta treballar-la. 
L'escenari, perfecte, el so, gairebé, van fer que els músics s'ho passessin molt bé dalt de l'escenari, i així ens varen regalar un magnífic bis d'un quart d'hora de gaudi. Una nit rodona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada