diumenge, 8 de novembre del 2015

Truman

Cesc Gay
En Tomás viatja des del Canadà fins a Madrid per trobar-se amb el seu amic Julián, que passa per una situació especialment delicada. Junts passen quatre dies, amb la companyia d'en Truman, el gos de Julián.
No puc dir gaires paraules d'aquesta meravellosa història perquè, com sempre passa amb el bon cinema, només es pot explicar veient-la. Una impressionant reflexió sobre l'amistat i el sentit de la vida. Pel·lícula de pauses, silencis i ritme lent, però que té el tempo exacte que exigeix la història. Una pel·lícula on destaca el treball de la parella protagonista, justament premiats a Sant Sebastià. Ricardo Darín fa un recital interpretatiu en la línia que el caracteritza, i Javier Cámara fa un dels papers més difícils que mai he vist: un paper de silencis, de poques paraules, de contenció i que l'obliga a expressar-se amb la mirada, i amb el sol gest de la cara... Javier Cámara fa, sobretot, el paper de posar-se davant la cámera i no semblar un actor sinó en Tomás, aquell amic íntim que sempre tenim al costat quan cal. Però, atenció! Cap dels dos no brillaria tant si no s'haguessin fos completament amb el gran guió d'en Cesc Gay. Aneu al cinema i veieu-la; és la millor manera d'agrair-li al director aquest regal.
Ah! I una abraçada gegant per a la Marta, que ha tingut l'encert de produir-la.


5 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb tu Jordi. Nosaltre hi vam anar dimecres a veure-la després de fer una cua immensa pel tema de ser el dia de la baratura del preu, 2'90€... Gairebé no entrem.
    La peli em va emocionar molt, més tenint en compte que jo tinc un germà també patint amb el tema del cancer.
    Un treball d'actors fantàstic, i un gos entranyable.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, jo també estic absolutament d'acord amb el que dieu. "Truman" és un film ple d'humanitat, emoció i tendresa, però que sap fugir del sentimentalisme fàcil i que sap equilibrar els moments més dramàtics amb tocs de comèdia molt encertats. Els actors estan sublims, Darín en millor interpretació que l'he vist fins ara, i Cámara, enorme, expressant tot amb la seva mirada i els seus silencis. I esment també per a tots els secundaris que broden les escenes en què el guió tan magnífic, amb unes petites pincellades, fa un repàs a totes les relacions del protagonista.

      Com diu el Jordi, és difícil dir en paraules tot el que aquest film reflexiona sobre l'amistat i la mort. El millor que es pot dir és que l'aneu a veure!

      Elimina
  2. "No hase falta desir más" Totalment d'acord amb el que dieu. Amb escenes realment antològiques com per exemple la del tanatori, o la del restaurant amb el Eduard Fernández (un altre que sempre brilla encara que només estigui 3 minuts en escena)

    ResponElimina
  3. Hola!
    Pel.lícula que arriba al cor. No sé si el treball d´actors és tan bo perquè amb molts d´ells en Cesc Gay ja hi ha treballat en altres pel.lícues seves. Quina història d´amistat tan bonica..., amb en Truman amunt i avall.

    El gos TRUMAN estava acostumat a tractar nens autistes, A hores d´ara ja és mort.

    Vull recomanar la pel.lícula LOREAK.

    Imma C.

    ResponElimina
  4. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    ResponElimina